Tips for hobbygartneren!

Når våren endelig gjør sin anmarsj, dagene blir lengre og fuglene kvitrer – ja, da er det få ting som frister like mye som å være utendørs. For hobbygartnere og mennesker med grønne fingre er våren og sommeren som rene høytiden å regne. Endelig kan urtehagen stelles i stand, og de vakre og fargerike blomstene kan endelig plantes. Det er tid for hagearbeid!

For mange er hagearbeid en hobby, og noe de mer enn gjerne velger å bruke fritiden sin på. Uansett om du foretrekker stauder, hageroser, søte og fargerike sommerblomster eller store planter som rododendron, så krever hagearbeid riktig planlegging, utstyr og hageredskap. For å få best mulig resultat når du planter blomstene dine, er det viktig å sørge for at plantene får den mengden sollys de trenger, riktig jord, god drenasje og riktig potte (dersom du ikke planter direkte i et bed). Det kreves også en god del redskaper som raker, spader, sakser og hageslanger – for å nevne noe – noe mange velger å oppbevare på en praktisk måte.

Dersom du ikke allerede har en redskapsbod, kan dette være den perfekte løsningen for deg som er lei av at hageredskapene ligger strødd rundt omkring i hagen. Ikke bare ser dette rotete ut, men det kan også utgjøre en fare for små barn eller dyr som ferdes i hagen. Det er både enkelt og raskt å bygge en bod, og den kan for eksempel plasseres i et hjørne av hagen. Dette gjør det også enklere å holde orden på redskapene dine, slik at du slipper å lete etter dem hver gang du har bruk for dem. Med orden rundt deg, er det bare å krysse fingrene for at solen spiller på lag med deg, og sørger for å gi deg en praktfull hage i år også!