Populære viner

Trender innen vin endrer seg stadig vekk, det dukker opp nye flasker i hyllene hver uke mens andre vinflasker må takke for seg. Det har mye med produksjon å gjøre, om produksjonen er god, om de skal fortsette eller om det kun var en «Limited Edition» som nå skal gå ut av produksjon. Men det har også mye å si hva vi kjøper, oss forbrukere har ganske mye makt om vi egentlig tenker over det, er det noe det blir solgt mye av og på en jevnlig basis så blir det i butikken. Ser de derimot at det er noen flasker som bare står på hyllene og samler støv så blir de ganske fort dyttet ut av nykommerne.

Rundt i verden så er det noen typer vin som havner igjen og igjen på topp listen over mest populære viner. Chardonnay er en av de vinene, det appellerer til de fleste med sine smaker av friske grønne epler eller de som er fyldige med smak av tropiske frukter. Den er for det meste kjent fra området Burgundy i Frankrike og fra nord-California, men lages nå rundt hele verden.

Riesling er også en av de mest populære druene, den kan varieres i det uendelige noe som sikkert forklarer dens popularitet. Den kommer som en tørr hvit og helt til de honningsøte variantene. Her er det Tyskland som har gjort denne vinen kjent.

Går vi over til røde druer så er Syrah en av de som havner på toppen. Det er en av de få druene til å gjøre det virkelig stort i hele verden. Den blander sammen en kjøttfull konsistens på de modne bærene sammen med hint av urter og pepper og gir som regel en medium fylde. Når de eldes så kommer det frem en smak av sorte oliven, noe som gjør den perfekt for kjøttmiddager.

Men til sist så varierer det på personlig smak, hvordan vinen drikkes og også hvilket glass det drikkes fra.