Mannlig mote

Herremote kan være alt fra raskt skiftende trender til mer klassiske klær som holder i flere år. Det er som regel lurt å satse på en basisgarderobe med klassikere. Disse klærne danner grunnlaget for garderoben. Ved å velge klassiske bukser og jakker som varer lenge, er det både enkelt og rimelig å følge moten. Alt som trengs, er noen nye skjorter, T-skjorter og litt tilbehør som matcher sesongens stil.

Sats på kvalitet

Basisplaggene bør ha god kvalitet. Det er helt greit om disse klærne koster litt mer, ettersom de skal vare en stund. De må tåle vask og bruk, så det er lurt å unngå de tynne, billige plaggene. De kan heller kjøpes inn som sesongvarer. God passform er også viktig når det kommer til basisplaggene. Disse plaggene skal sitte fint på kroppen, og ta seg godt ut, uansett hvilket tilbehør. Det er også lurt å velge farger som passer til flere sesonger, og gjerne kjente merker. Tiger of Sweden ble etablert allerede i 1903. De satser på høy kvalitet og stilren design, altså klær som passer til de fleste anledninger. Dette kan danne den perfekte basisgarderoben.

Alle garderober trenger…

Herregarderoben trenger et utvalg av bukser, både dressbukser, cargobukser og jeans. I tillegg trengs noen klassiske jakker, noen ensfargede skjorter, noen gensere og noen strikkeplagg. Ensfarget er generelt en god ide til basisplaggene, ettersom mønstre kan komme og gå, og fort bli umoderne. Klassiske farger som svart, grått, blått og hvitt har derimot en tendens til å holde seg på moten. Basisplaggene spes på med skjorter, slips og T-skjorter i sesongens farger og mønstre.

Menn og shopping

Selv om stadig flere menn liker å gå i butikken, er det mange menn som misliker motebutikker. Løsningen for alle som hater shopping er nettbutikker. Da sitter man hjemme i ro og mak og velger plaggene.