Gi bort en aktivitet

Når man gir en gave til en venn eller slektning, vil man at de skal elske gaven. Ikke bare like den, men elske den. Man ser for seg at de spretter rundt og skriker av glede. At de forteller alle de møter om den heftige gaven de fikk av deg.

Som oftest er det dessverre ikke slik det går. Du tror at du har funnet den perfekte gaven, men når den blir åpnet får man kun et raskt smil og et «takk», så blir de kule sokkene slengt i samme haug med resten av eskene. Dermed må man tenke bredere – hvorfor må en gave være materiell? Det beste gavetipset er å ikke kjøpe gave. Kjøp en opplevelse. Det beste gavetipset er å ikke kjøpe noe man kan ha på hylla. Kjøp noe man kan gjøre i stedet.

Send bestekompisen ut på helikoptertur, slik at han kurerer høydeskrekken en gang og for alle! Send kona til et spa med full behandling og massasje! Slike gaver vil man huske, slike gaver vil man skryte av. Materielle ting faller fra hverandre, råtner med tiden og blir glemt. Minner forblir i minnet for evig.

Det beste gavetipset er å kjøpe minner. Gi folk noe de vil huske, noe de vil fortelle videre. Send pappa på en heftig kjøretur bak rattet på en Ferrari – han har sikkert drømt om en slik tur hele livet. Send mamma på en båttur langs fjordene – mødre fortjener avslappende, lange turer, etter å ha tatt hånd om deg hele livet. Gi bort en aktivitet til noen du bryr deg som, så vil du se at gaven din ikke ender opp i en boks. Den vil bli tatt i bruk så fort som mulig og alle vil få høre om det. Mulighetene er mange – Norge er fullt av spennende aktiviteter. Gavetips? Nei takk. Aktivitetstips? Ja takk.