Forskjellene mellom Texas- og Omaha Hold’em

På nett vil du finne to store og populære varianter innenfor poker. Disse blir kalt for Texas Hold’em og Omaha Hold’em. Dette er to moderne spill, som for mange nybegynnere kan virke identiske. Men hva er egentlig forskjellen mellom disse to spillene?

Texas Hold’em

I Texas Hold’em får du to private kort med bildesiden ned, kalt «hole cards». Deretter kommer runden hvor du kan velge mellom å kaste deg, syne eller høyne. Nå legges tre delte kort med bildesiden vendt opp. Runden med innskudd og nytt delt kort fortsetter til fem kort ligger på bordet. Din jobb er å bruke dine «hole cards» og de fem delte kortene for å lage den beste pokerhånden. Den beste hånden vil vinne spillet når alle delte kort ligger på bordet. De ulike pokerhendene er mange og kompliserte, så vi anbefaler deg å finne en annen guide for å forstå disse bedre.

Omaha Hold’em

Som i Texas Hold’em er det også i Omaha Hold’em din jobb å skape den beste pokerhånden med to kort fra dine «hole cards», og tre kort fra de delte kortene på bordet. Som nevnt er dette to spill som ligner på hverandre. I starten vil du derimot få utdelt fire «hole cards», istedenfor to. Det vil først være en runde hvor spillere kan kaste seg, syne eller høyne. Deretter vil det bli lagt ut delte felleskort på bordet. Dette fortsetter helt til det liger fem kort på bordet. Vinneren er spilleren med den beste pokerhånden.

En sammenligning

I denne artikkelen fikk vi bare børstet over forskjellene mellom Texas- og Omaha Hold’em. Det virker kanskje ikke slik nå, men med sine fire private kort er Omaha den mest komplekse varianten som også kan generere de største gevinstene. For nybegynneren anbefaler vi Texas Hold’em.