Fjellaktiviteter

Det finnes mange spennende aktiviteter i den norske fjellheimen. Fantastisk natur legger rammen for utrolig muligheter for fjellfolket.

Norge er et land med nærmest grenseløse turmuligheter. Da er det ikke rart at så mange har glede av å være ute i naturen.

Turorientering

Mange steder i landet har man konkurranser med turorientering. Dette innebærer som regel at man registrerer seg og får utdelt et kort. Man kan da skrive seg inn i en bok på utvalgte steder i naturen. Da registerer man at man har gått til et bestemt turmål på et spesielt tidspunkt. Man har gjerne mange slike turposter rundt omkring. Ved slutten av året registrerer man hvor folk har vært, og dette resulterer i en konkurranse med premier. Det er de som har vært mest aktive som da har størst sjanse for å vinne noe. Dette er en glimrende familieaktivitet som alle kan være med på. Konseptet er svært utbredt og finnes over hele landet.

Toppturer

Mange liker å gå opp til stadig nye høyder. En måte å gjøre dette på er å gå på fjelltopper. Dette er gjerne svært fysisk krevende turer som er en stor utfordring for deltakerne. Derfor er dette en aktivitet som er mest populær blant mennesker i god fysisk form.

Søndagstur

De fleste har nok opplevd den klassiske søndagsturen. Dette er gjerne en tur med hele familien på fjellet. Man tar det rolig og går til et bestemt sted der man slår seg til ro i noen timer. Ofte griller man eller spiser sammen mens man beundrer naturen rundt seg.

Det finnes utrolig mange muligheter for de som liker fjellaktiviteter. Norge byr på unike muligheter som er nesten uten sidestykke i verden. Over hele landet har folk hatt glede av å gå i fjellet gjennom generasjoner. Denne aktiviteten har blitt en integrert del av den norske folkesjela.