Festplanlegging

Det er mye som må planlegges dersom du skal holde eller invitere til en fest. Alt fra tema, musikk, kleskode, mat og drikke, dekorasjoner, bord og stoler, invitasjoner, lokale og eventuelt underholdning. Det finnes inspirasjon og tips overalt både direkte fra profesjonelle, fra venner eller fra store kjendisfester du kanskje har lest om.

Invitasjoner

Det hele starter med invitasjoner, her må man begynne å ta avgjørelser allerede. Du må oppgi dato, sted og tid i tillegg til kleskode/tema. Kleskode kan du velge bort dersom det er en fest for kun nære venner som alle er kjent med «feststilen». Du må også skrive litt informasjon om hva festen gjelder eller hvem den er for, om gjester skal ha med seg noe bidrag til mat og drikke eller gaver. Det er også viktig å få med seg om gjester kan ha med seg noen eller om det er kun for inviterte.
Etter invitasjoner er sendt ut kan du begynne med de andre forberedelsene.

Forberedelse

Nå er både lokale og tema allerede bestemt da invitasjoner er sendt ut. Lokale er viktig at passer til festen og skal også være forholdsvis lett å finne frem til for alle. Ingenting er så trist som et stort lokale og kun noen få gjester til å fylle det opp.
Mat og drikke er også en viktig del av festen, skal det leies inn et cateringfirma? Eller skal du som festarrangør stå for all mat og drikke? Velg også riktig mat i forhold til type fest, er det en avslappet fest så er snacks og tapas det beste alternativet, er det en «sit-down» fest så kan du arrangere et større måltid.

Det aller viktigste er å være en god vert, ønske gjester velkommen, introduser gjester til hverandre, prat med alle og ikke stress. Nyt festen du også!