Ekstremsportuken på Voss

Ekstremsportuken(eller «veko» som de sier lokalt) på Voss er noe de fleste har hørt om men som mange ikke er helt sikre på hva det hele dreier seg om. Det er en ukelang festival som arrangeres årlig i juni måned på Voss i Hordaland.

Det konkurreres i ulike grener innenfor det som kalles ekstremsport, og det arrangeres i tillegg konserter som pågår under hele festivalen.

Festivalen ble startet av en gjeng fra Voss, Einar Raa Nilsen, Frode Solbakk, Øyvind Kindem og Even Rokne i 1998. Planene ble til under en fest hvor det først var snakk om å arrangere norgescup i paragliding og rafting den sommeren, men etter festen ble planene større og de ble enige om å samle enda flere ekstremsport og arrangere festival.
I dag er det en av verdens største og mest suksessrike ekstremsportarrangement.

Det konkurreres både nasjonalt og internasjonalt i sporter som basehopping, BMX, rafting, paragliding, fallskjerm og elvepadling i tillegg til mange fler. Det er derimot ikke alltid at det er konkurransene som står i fokus for deltagerne. Det å kunne dele kunnskap, erfaringer og tips med hundrevis av andre likesinnede under den ukelange festivalen er minst like viktig.

Festivalen fortsetter å vokse og holdes i gang av over 600 frivillige og 40,000 tilskuere. Ekstremsportuken på Voss var i år det 16. året det ble arrangert.